Doğal bir miras niteliğinde olan Salda Gölü kısa sürede büyük bir tepkiye dönüşen inşaat çalışmaları görüntüleriyle gündemde.
Türkiye’nin Maldivleri olarak ün yapan ve Burdur sınırları içerisinde yer alan Salda Gölü, geçtiğimiz yıllarda sıkça gündemde karşımıza çıktı. Özellikle sosyal medya etkisinin ardından ziyaretçi akınına uğrayan bu doğal bölgenin tahribatıyla ilgili sık sık uzmanlar ve yerel halk tarafından tedirginlikle paylaşıldı. Süreç içerisinde beklenti ve çağrılara sessiz kalmayan yetkililer tarafından gölün koruma altına alındığının teminatı verilmişti. Kısa süre önce Koronavirüs sebebiyle kapatıldığı duyurulan bölgeden bugün ortaya çıkan görüntüler ise adeta şok etkisi yaratıyor. Yerel gazeteci Serkan Şimşek tarafından gündeme getirilen olayda, göl çevresinde inşaat niteliğinde çalışmaların yapıldığı görülüyor.
Salda Gölü için kısa sürede sosyal medyada harekete geçildi
Paylaşılan video ve görsellere baktığımızda ufak çaplı kepçe ve hafriyat kamyonlarının gölün çevresinde kum küreme işlemi yaptığını görüyoruz. En az gölüm kendisi kadar eşsiz olan bu beyaz kum yapısının ne amaçla kepçe ve kamyonlar tarafından toplanıldığı bilinmiyor. Sosyal medya üzerinden kısa sürede kitlesel bir tepkinin de oluştuğu süreçle ilgili makamlardan resmi açıklama bekleniyor.
Video
Corona virüsü bahane edip ziyarete kapatılan, “Doğallığına dokunmayacağız” denilen Salda Gölünde iş makinaları doğayı talana başladı.İş makinaları güzelim bembeyaz sahili tahrip ediyor. Salda Günün isyanına kulak verin. @drmehmet_goker @orkunercengiz @ismailsaymaz @izzet_akbulut pic.twitter.com/hdjzzI55sO
— SERKAN SiMSEK (@serkansimsekbfm) April 13, 2020
Sosyal Medya